Условия за резервация

Общи условия за краткосрочен наем:


С плащането на резервационната такса наемателят потвърждава, че е запознат с Общите условия, валидни за дадения имот, и е съгласен с тях.

1. Брой гости:
Броят на наемателите не може да превишава определения капацитет на дадения имот, посочен в сайта на Sun and Snow Vacation Rentals (SSVR) или в брошурата. Броят на гостите трябва да съответства на броя легла, с които имотът разполага. При възможност за настаняване на допълнителен брой гости на разтегателен диван/канапе/легло или друго, това е упоменато в описанието на имота или се предоставя информация по e-mail при запитване от страна на клиента.

2. Време на пристигане и напускане/освобождаване на имота:
При условие че нищо друго не е упоменато в сайта, брошурата, ценовия лист или договора за наем, времето за настаняване в деня на пристигане е 15:00 ч. местно време и времето за освобождаване в деня на напускане е 11:00 ч. местно време. При по-късно настаняване или ранно заминаване, суми от наемната цена не се възстановяват, както и не носим отговорност, ако клиентът е подал грешна информация относно данните за пристигане и напускане.

3. Почистване, хавлии и спално бельо:
Почистването на имота става ежедневно, а смяната на спалното бельо и хавлиите се извършва на всеки три дни. Хавлии за баня и чисто спално бельо се предоставят във всеки имот. Моля, имайте предвид, че плажни или спа хавлии не се включват в наемната цена и не са налични в никой от рекламираните обекти. Ако хавлиите за баня и спалното бельо не бъдат върнати в края на престоя в приемливо състояние, стойността на похабените такива ще бъде покрита от депозита за щети.

4. Трансфери:
Трансфери се организират от и до летище и са за сметка на наемателите. Трансферите се организират от SSVR, но се осъществяват от трета страна в зависимост от броя на хората. Отговорност на наемателите е да подадат коректна информация относно броя гости, дата и час на пристигане, за да се организира подходящ транспорт.

5. Заплащане на депозит срещу щети:

В зависимост от типа имот, клиентът е длъжен да заплати заедно с резервационния депозит в деня на пристигане и депозит срещу щети в размер от 50 до 200 евро. Депозитът може да е в двоен размер, когато ваканционният имот се наема от младежки групи (клиенти под 25 години средна възраст) или при наемане за поводи като Коледа и Нова година. Депозитът срещу щети се възстановява в пълен размер след или в деня на напускане, при условие че не са нанесени никакви щети на имота и имуществото по време на престоя. Като щета се приема и състоянието, в което се оставя имота. Задължение на клиентите е да приведат имота в състояние, близко до това, в което са го намерили. Всички разходи, свързани с допълнително почистване, похабени хавлии, спално бельо и други ще бъдат удържани от депозита за щети.

6. Анулации, замени и корекции, направени от наемателитe: Стандартна тарифа: За да получите пълно възстановяване на сумата, трябва да анулирате резервацията си в рамките на 14 дни преди настаняването; Безплатна анулация: За да получите пълно възстановяване на сумата, трябва да анулирате резервацията си 24 часа преди настаняването; С невъзвръщаема стойност: Платените суми по резервацията не подлежат на възстановяване.

7. Задължения на наемателите:
С получаването на достъп до имота, наемателят се задължава да се грижи за състоянието и прилежащото му имущество и да спазва общоприетите правила и норми (моля, вижте секцията по-долу). Ние оценяваме високо Вашето разбиране и приемане на правилата и регулациите, наложени в имота и съответната зона на имота (курорт). По преценка на представител на имота, ако с поведението си наемателите нарушават спокойствието на съседите или други хора, не се отнасят с уважение към имуществото и нанасят щети, SSVR има право да прекрати наемните взаимоотношения с клиентите по всяко време. SSVR не поема ангажименти за намиране на алтернативен имот или друг вид настаняване, да покрива каквито и да е разходи вследствие преместването, както и да възстановява суми от вече заплатен наем.

8. Задължения на SSVR:
Отговорност на наемателите е да се свържат веднага с SSVR при констатиране на нередност по имота. Наемателят е длъжен да даде на SSVR или негов представител разумно време, за да бъде отстранена забелязаната повреда/нередност. SSVR не носи отговорност, ако наемателите напуснат имота без предупреждение за откритата повреда/нередност, без да дадат разумно време за отстраняване на проблема или без да дадат възможност на агенцията да премести клиентите в друг имот.

SSVR не е отговорен за промени, които не касаят имота пряко, например разрешение за риболов, възможности за плуване на плажовете, затворени пътища, магазини, преместени автобусни спирки, затворени ресторанти, обществени удобства и др.

SSVR не носи отговорност за промени в климата, които биха повлияли на престоя на клиентите.

SSVR не носи отговорност за локални проблеми с водоподаването или прекъсване на електричеството в зоната на имота, които аварии са извън правомощията ѝ. Никаква отговорност за станали аварии в инсталациите на имота или повреда в оборудването, запушване на канал или наличие на насекоми не може да се търси от SSVR. SSVR ще положи всички усилия да организира своевременното отстраняване на повредата и ще окаже пълно съдействие за отстраняване на проблема.

SSVR не носи отговорност за директни или индиректни наранявания или инциденти, които могат да се породят вследствие използването на имота или прилежащ басейн от страна на клиентите по време на пребиваването им, включително щети и загуби вследствие пожар, обир или криминални прояви.
 
Обща информация за имотите и районите:

Уважаеми клиенти, следната допълнителна информация за имотите и тяхното разположение Ви дава повече детайли. Препоръчваме Ви добре да се запознаете с тях, преди да направите резервация. Копие от тази информация можете да намерите в наетия от Вас имот.

1. Климатици:
Там, където имотът има климатик, това обикновено са монтирани на стената тела в спалните и всекидневната. Моля, използвайте ги само при необходимост и единствено в случаите, когато всички прозорци и врати са затворени, за да могат климатиците да работят най-ефективно. Когато сте извън имота, уверете се, че всички тела са изключени, преди да напуснете

2. Време на пристигане:
Обикновено настаняване преди 15:00 ч. в деня на пристигане не се допуска. В случаите, когато пристигането е преди 15:00 ч., може да се осигури само оставяне на багажа, докато имотът бъде напълно подготвен.

3. Легла, бебешки кошари и спално бельо:
Леглата са със стандартни размери, освен в случаите, когато разминаване не е изрично упоменато. Бебешки кошари се предоставят във всички имоти. Спално бельо и хавлии за баня са налични във всеки от предложените имоти. Хавлии за плаж или спа не се предлагат в никой от обектите. Моля, имайте предвид да носите свои.

4. Коли:
Препоръчително е да имате кола под наем по време на престоя си, тъй като достъпът до основните атракции и удобства в районите (като плаж, ски писти, публични удобства, места за развлечение и други) е на поне 3 – 5 км. Добре е да се направи резервация за кола под наем предварително, тъй като във високия сезон, изборът от свободни коли е много ограничен. Ако обмисляте да пристигнете със собствения си автомобил в избрания от вас имот, моля, предварително проверете за възможностите за паркиране в и около имота.

5. Почистване:
Имотите се почистват ежедневно. Кухнята и кухненското оборудване не се почиства по време на престоя, а пране на лични дрехи не се извършва. При напускане на имота се очаква той да бъде намерен в състояние близко до това, в което е бил нает.

6. Насекоми, животни:
Тъй като много голяма част от имотите са разположени в гористи местности или са обградени от тревни площи, е възможно да бъдете навестени от животни/насекоми от близките зони. Мравките се привличат от храна, оставена наоколо, затова във Ваш интерес е да пазите имота възможно най-чист.

7. Време за напускане на имота:
Всички имоти се напускат до 11:00 ч. в деня на заминаване. Това се налага от технологичното време, необходимо за подготовката му за следващите гости. Когато е възможно, може да се осигури и по-късно напускане, но единствено след координация и потвърждение от управителя/отговорника на имота.

8. Електричество и вода:
Това са скъпи ресурси, затова бъдете разумни в консумацията им. С немного усилия бихте могли да спестявате вода – да спирате кранчето на мивката, докато си миете зъбите, или да използвате съдомиялната и пералнята при пълен капацитет. Понякога е възможно електричеството да е непостоянно, а налягането на водата да спада значително през натоварените месеци или дори да спира за определен период от време. Възможно е да не могат да се използват няколко електрически уреда едновременно.



9. Градини:
Обикновено градините представляват грубо окосена трева и в по-редки случаи градини от типа “английска ливада”. Барбекюто понякога е по-малко от типа, който използвате у дома, и в много чести случаи е повече като подвижен грил за външна употреба. Градинска маса и столове са налични в повечето имоти. Броят на шезлонгите е възможно да не отговаря на капацитета на имота и да няма прилежащи матраци. При наличие на матраци, моля, имайте предвид при ползване да ги застилате с хавлии за плаж, тъй като се захабяват от маслата и лосионите за слънце. Подръжката на градината е организирана веднъж или два пъти през седмицата, затова моля, приемете с разбиране посещението на градинарите в имота.

10. Газ:
В нито един от имотите, рекламирани към този момент, няма осигурено подаване на газ.

11. Рискове:
Където е възможно, всички потенциални рискове на имотите са отбелязани в описанието му. Разбираемо е, че когато е направена такава забележка, отговорност на наемателите е да подходят с необходимото внимание към тези рискове. Също така е разбираемо, че очевидни рискове, като наличието на басейн, кладенец, достъп до натоварен път и други, изискват същото отговорно отношение и внимание, без значение дали е упоменато в описанието на имота, или не.

12. Отопление:
В случай че не е отбелязано друго в описанието, предлаганите имоти нямат централно отопление. Тези, които се предлагат в слаб летен или във силен зимен сезон, обикновено имат осигурено електрическо отопление – радиатори или комбинирани студено/топло климатици.

13. Оказване на помощ:
При възникване на проблем в имота, трябва да се свържете с отговорника/мениджъра на Вашия имот при първа възможност. Моля, проверете информацията за контакти още при пристигането си.

14. Детски столчета за хранене:
Където е възможно, детско столче за хранене се предоставя в имота без допълнително заплащане. Моля, проверете за такава възможност предварително. Наемателите приемат на собствена отговорност наличното столче, тъй като е възможно то да не покрива стандартите за сигурност на тяхната държава.

15. Имотите:
Aрхитектурен дизайн и вътрешно обзавеждане/оборудване обикновено отразяват местния стил.

16. Застраховки:
Препоръчително е да си направите персонални застраховки и да се уверите, че всички членове на групата са застраховани за евентуални щети или персонална отговорност. Проверете дали имате и застраховка на колата, ако пътувате с личния си автомобил.

17. Отговорници на имотите:
Mениджъри или отговорници ще Ви очакват да пристигнете в имота и могат да ви посетят по време на престоя.

18. Брой на хората в групата:
От съществено значение е да предоставите предварителна информация за точния брой на хората в групата, разделени на възрастни, деца (от 2 до 12 години) и бебета (до 2 години). Ако пропуснете, възможно е имотът да не бъде подходящо подготвен за пристигането ви. Запазваме си правото да откажем настаняване, ако броят на хората в групата надвишава посочения максимален капацитет на имота. Паркиране на каравани в двора на имота за увеличаване капацитета му е строго забранено.

19. Домашни любимци:
По правило домашни любимци не се допускат в рекламираните обекти. Изключения се правят само при изрично съгласие. В случаите, когато такова разрешение се получи, наемателите се таксуват с двоен размер депозит срещу щети. От него се покриват в края на престоя нанесени щети на имуществото в къщата и в градината.

20. Уединение:
Много от имотите са разположени в населени места или вилни зони и граничат със съседи. Поради това не е възможно да се гарантира абсолютно уединение през цялото време в наетия имот. Наложително е да се вземат под внимание и да се спазват общоприетите норми и правила за тишина и да не се притесняват съседите с провеждането на шумни мероприятия.

21. Отпадъци:
От наемателите се oчаква да изхвърлят събрания в имота отпадък всеки втори ден в определените за това публични контейнери. Проверете с отговорника на имота местоположението на най-близките такива още при пристигането си. Това се налага не само от хигиенни съображения, но и с цел намаляне риска от неприятни миризми и събиране на насекоми около имота.

22. Сигурност:
Положени са всички усилия, за да се подсигури безопасност в имота, но от наемателите се изисква да поемат и своята лична отговорност за обезпечаване сигурността на всички в групата. При пристигане е добре да се запознаете подробно с имота и с прилежащия двор. Обърнете внимание на децата за потенциалните опасности, като например стъпала, възвишения, балкони и особено басейна. Басейнът трябва да има обозначения за дълбочината на водата, поставени в близост. Моля, уверете се, че всички от групата са наясно с тях. Частните басейни никога не са достатъчно големи и дълбоки за гмуркане. Ако липсват обозначения за дълбочината, моля, обърнете се към отговорника на имота за допълнителна информация и/или внимателно влезте първия път, за да се уверите сами за дълбочината. Вътре в имота обърнете внимание на децата за потенциални опасности - балкони, парапети, стълби, скрити стъпала и други. Никога не позволявайте на децата да се катерят по перилата на терасите и винаги дръжте затворени прозорците и вратите към терасите, когато не ги ползвате. При пристигане, помолете отговорника на имота да ви даде инструкции как да боравите с кухненските уреди, СОД системата, както и друго налично оборудване на имота, като джакузи, сейф, сателитна телевизия и т.н. Моля, бъдете толкова бдителни, колкото сте у дома – винаги заключвайте прозорците/вратите и включвайте СОД системата, когато напускате имота. Винаги дръжте входната врата заключена, дори и когато сте в имота и/или около басейна.

23. Депозит срещу щети, опис на имуществото и щети:
Депозитът може да варира от 50.00 до 200.00 евро, в зависимост от типа имот, който се наема. Сумата трябва да се заплати с резервационния депозит или да се депозира в деня на получаване на ключа. Начините на плащане на депозита се уточняват за всеки имот поотделно и информация за това се получава в момента на резервиране на имота. Депозитът се възстановява в пълен размер само след обстойна проверка на имота от страна на отговорника и в случай че не са нанесени никакви щети по време на престоя. По време на престоя, моля, уведомявайте отговорника на имота за констатирани щети при пристигане или за такива, причинени от Вас.

24. Басейни:
Важно е и Вие, и всеки член от групата, да бъдете осведомени относно басейна преди да го използвате. Гмуркането е строго забранено във всички басейни, тъй като те рядко са достатъчно големи и дълбоки за това. Стандартните размери на басейните са: 8 м / 4 м / 1,60 м или 10 м / 5 м / 1,60 м, но могат да варират за различните обекти. Моля, имайте предвид, че поне 3 часа след химизация на басейна, ползването му е строго забранено. Ползването на басейна става само след вземане на душ, за да се предотврати алергична реакция между кремовете за слънце и химикалите за подръжка на водата. Препоръчително е вземането на душ и след ползване на басейна. Въпреки че е осигурена професионална поддръжка на басейните, определени климатични условия (например дъжд, буря и т.н) могат да нарушат баланса и водата в басейна да позеленее или да помътнее. В случай че това стане, моля, уведомете отговорника на имота, за да могат да се вземат съответните мерки. Обикновено избистрянето на водата може да отнеме около 2 – 3 дни. Тази реакция на водата е извън контрола на когото и да е, затова при такива случаи не могат да се изплащат компенсации. Моля, имайте предвид, че поради климатичните особености на страната, басейните могат да се ползват от началото на май до късния септември. Възможно е басейните да не са пълни в ниския летен период и извън сезона.

Относно отопляемите басейни (там, където е осигурено затопляне на басейните), е добре да сте информирани, че това повишава температурата на водата с около 3 – 5 градуса, в сравнение с тази на неотопляемите басейни, и като цяло рядко се превишава обща температура на водата над 22 градуса. При отопляемите басейни е необходимо да се покриват, когато не се ползват, за да може да се поддържа температурата. В повечето случаи басейните се отопляват със соларни системи и при няколко поредни облачни дни е нормално температурата на водата да спадне.

25. Телевизия:
Където в описанието на имота е спомената сателитна или кабелна телевизия, това в повечето случаи не означава, че се предлагат всички канали, на които сте свикнали у дома. Моля, не очаквайте пълен набор от дигитални програми.

26. Пътища и достъп до имотите:
Достъпът до някои имоти може да бъде по стръмен път. Когато на сайта е посочен достъп до ресторанти, барове, магазини, плаж и т.н пеша, това невинаги означава по павиран път и с улично осветление.

27. Наематели с проблеми в предвижването:
Поради спецификата в терена и отдалечеността на обектите от публичните удобства, повечето райони не са подходящи за хора с проблеми с придвижването.

28. Перални и съдомиялни:
При използването на тези уреди, моля, придържайте се към указанията за ползване. Причинени повреди вследствие неправилна употреба ще се таксуват от депозита срещу щети. Подсигуряването на подходящи препарати и субстанции, необходими за използването на тези домакински уреди, са за сметка на наемателите, тъй като такива не се предоставят при пристигането в имота.

29. Водоподаване:
Водата е ограничен ресурс в страните с горещ климат и е възможно през лятото водоизточниците да пресъхват. Възможно е местните власти да наложат режим на водата по няколко часа на ден. Това очевидно е извън нашия контрол и молбата ни е да бъдете умерени при използването на вода, като например вземате душ, а не вана. Това ограничение важи и за доливането на басейните.

Правила в имота накратко:
- Градинарите и хората за поддръжката на басейна посещават имота веднъж или два пъти в седмицата.


- Имотът се почиства ежедневно, смяната на спалното бельо и хавлиите се извършва на 3-ия ден от престоя. Ако не е уговорено допълнително друго условие, почистването на имота започва между 10:30 ч. и 11:30 ч.


- Ако е необходимо, отговорникът на имота ще организира адресната Ви регистрация в деня след Вашето пристигане. Моля, съдействайте за по-бързата отганизация със събиране на паспортите си предварително.


- Не изнасяйте имущество, което принадлежи на имота извън обекта, тъй като носите отговорност за всяка една щета или повреда, нанесена на движимото или недвижимото имущество по време на престоя си. Наемателите са отговорни и за действията на трети лица, включващи техни приятели, познати или посетители, които канят в имота. Помнете, че местене на обзавеждането от стая в стая може да доведе до повреди и щети, и като цяло не е препоръчително да се прави.


- Повреди в обзавеждането или оборудването е необходимо да бъдат свеждани до знанието на отговорника на имота при първа възможност. Ще имате съдействието на представителя за най-бързото възможно отстраняване на възникналия проблем.


- Предлагаме 24–часова помощ на наемателите, но при възможност използвайте телефонната линия в часовете 22:00 – 07:00 само в случай на крайна необходимост и спешност.


- Моля, поддържайте имота в приемлива чистота и се уверете в края на престоя си, че оставяте наетия имот в състояние, близко до това, в което сте го намерили при пристигането си. Всички допълнителни разходи, възникнали при почистването и подготовката на имота, ще бъдат удържани от депозита за щети.


- Пушенето се толерира само във външните зони на имота – балкони, градина, около басейна и т.н.


- Не забравяйте, че ползването на басейна става само след вземане на душ. Препоръчително е да вземете душ и след ползването му. Удържане на част или целия депозит за щети може да се наложи при намиране на счупена чаша/бутилка/стъкла в или около басейна.


- Неспазването на общоприетата политика за тишина и провеждането на шумни мероприятия през часовете 14:00 – 16:00 и 22:00-08:00 може да не се толерира от съседите ви. По време на тези часове, всеки обезпокоен от Вас има право да се обърне към местните власти за съдействие. При тези случаи, съдействие от страна на отговорник на имота не се оказва.


- Моля, имайте предвид, че имотът е на Ваше разположение до 11:00 ч. в деня на напускане. В случаи на желание за по-късно напускане, координирайте с отговорника на имота възможността за това.